Kaupunkivenepalvelu käynnistyy vappuna 1.5. kaikilla paikkakunnilla viranomaisohjeita ja lainsäädäntöä noudattaen. Myös veneiden vertaisvuokraus toimii normaalisti.

Korona-epidemia puhututtaa ja Skipperin asiakaspalveluun tulee kysymyksiä, joista osa liittyy koronan aiheuttamiin muutoksiin palvelussa.

Näyttää siltä, että ihmiset ovat edelleen luottavaisella mielellä ensi kesän suhteen ja veneily kotimaan vesillä kiinnostaa enenevissä määrin.

Toimimme vastuullisesti ja tiedotamme mahdollisista muutoksista

Seuraamme koronatilanteen kehittymistä tarkasti ja noudatamme hallituksen, THL:n ja muiden viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia. Tiedotamme mahdollisista muutoksista sivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse palvelumme käyttäjille.

Pyydämme palvelumme käyttäjiä noudattamaan paikallisia vierasvenesatamien sekä ravintoloiden käytäntöjä ja ohjeistuksia.

Veneiden vertaisvuokraus

Veneiden vertaisvuokraus toimii normaalisti ja olemme viestineet asiasta veneen omistajille ja vuokraajille. Toivomme veneen omistajilta ja vuokraajilta joustoa mahdollisissa viranomaismääräysten tai sairauden aiheuttamissa muutostilanteessa.

Kaupunkinvenepalvelun teoriakoulutukset toteutetaan verkossa

Kokemattomilta veneilijöiltä edellytetään koulutukseen osallistumista. Kaikki veneilyn teoriakurssit järjestetään tällä hetkellä verkossa ja käytännön venekoulutus yksityisopetuksena. Viime vuonna käytännön opetus tapahtui neljän hengen pienryhmissä.

Veneile vain terveenä ja peru varaus, jos et ole terve

Yhteiskäyttöiset Yamarin Cross -kaupunkiveneet säilytetään avonaisena ilman kuomua, jolloin auringon UV-säteily ja ilman lämpötilanvaihtelut edesauttavat korona-turvallisuutta.

Kaupunkiveneisiin on tulossa asianmukaiset puhdistusaineet ja asiakkaita ohjeistetaan välttämään turhia kontakteja ja huolehtimaan hygieniasta veneessä. Kun retkeltä saavutaan takaisin kotisatamaan, normaalin veneen siivouksen lisäksi on tärkeää on puhdistaa plotteri, ratti ja kaasukahva. Veneistä löytyy tätä varten puhdistusvälineet.

Muutokset kaupunkivenepalvelun käyttöehdoissa pahan päivän varalle

Olemme muuttaneet käyttöehtoja ja lisänneet sopimukseen maininnan mahdollisesta viranomaismääräyksestä. Jos palvelun käyttöön tulee ohjeistuksen tai määräyksen vuoksi pidempi katkos, Skipperi ei laskuta kyseiseltä ajalta asiakkaitaan.

Käyttösopimuksen voi irtisanoa kauden aikana, jos palvelun tilaaja on joutunut maksuvaikeuksiin merkittävän tai ennakoimattoman elämäntilanteen vuoksi. Tällainen olisi esimerkiksi pitkittynyt sairaus, lomautus tai työttömyys tai muu itsestä riippumaton syy.

Tietysti toivomme että tätä pykälää ei tarvitse juurikaan käyttää vaan näemme kaikki Skipperiläiset vesillä ensi kesänä!