Veneilykausi 2019 lähenee loppuaan, ja satamissa näkyy jo tyhjiä laituripaikkoja ja vesillä kulkiessa vastaan ajaa purjeveneitä mastot alhaalla.

Tänä kesänä Skipperin kautta pääsi veneilemään ennätysmäärä ihmisiä ja ensi kesästä odotamme vieläkin aktiivisempaa veneilykesää suomalaisille.

Kaikki veneet kelpaavat

Uusi vesiliikennelaki astuu voimaan 1.6.2020, jonka jälkeen vuokraveneiden tekniset vaatimukset ja katsastusvaatimus poistuvat. Keskeinen asia lakiuudistuksessa onkin jakamistalouden helpottaminen. Käytönnössä lakiuudistus tarkoittaa sitä, että enää ei tarvitse käydä läpi kaksiosaista vuokravenekatsastusta eikä varustella venettä raskaamman kaavan mukaan. Ja mikä tärkeintä, veneiltä ei enää vaadita CE-merkintää, joten myös vanhemmat veneen saa laittaa vuokralle! Me Skipperillä olemme ainakin todella innoissamme tästä, sillä tiedämme, millaisia helmiä satamissa kelluu. Vanhempien veneiden hinnoittelukin on vähän matalampi, joten uudistuksen myötä veneilystä tullee myös taloudellisesti saavutettavampaa yhä useammalle.

Viime kesänä Suomessa tehtiin yli 650 vuokrausta Skipperin kautta, ja vesillä vietettiin lähes 2100 päivää! Vuokrista noin 70% oli moottoriveneitä ja 30% purjeveneitä, mikä selittynee veneiden määrällä molemmissa tyypeissä. Keskimääräinen vuokra-aika oli moottoriveneillä 2,6 päivää, kun taas purjeveneissä se oli 5,2 päivää.

Nyt kun veneitä ollaan nostelemassa talviteloille ja talvisäilytykset ja huollot lähestyvät, on myös paras aika napata veneestä hyvät kuvat niin ulkoa kuin sisältä ja käyttää yksi hämärtyvä ilta kotona lisäten vene Skipperiin. Ensimmäisiä vuokrauksia ensi kesälle on jo tullut, joten tässä tapauksessa nopeat syövät hitaat. Moni omistaja onkin taas saanut katettua vuokrauksilla talvisäilytyksen kustannukset ja veneen loppukauden huollot.

Miten veneen laittaminen vuokralle sitten tapahtuu?

  1. Rekisteröidy tai kirjaudu Skipperiin
  2. Täytä veneen tiedot mahdollisimman kattavasti
  3. Lisää ottamasi, edustavat, kuvat
  4. Aseta hinnat sesonkien mukaan
  5. Valitse veneen saatavuus ensi kesänä
  6. Julkaise

Hinnoittelussa kannattaa aloittaa vähän alakanttiin ja kasvattaa hintaa kysynnän kasvaessa. Niin hintoja kuin saattavuutta voi käydä muuttamassa myöhemmin, joten omia ensi kesän veneilyjä voi suunnitella rauhassa.

Veneen vuokraaminen lyhyesti

Vuokraaja tekee varauspyynnön, jonka jälkeen veneenomistaja pääsee tarkastelemaan potentiaalisen vuokraajan veneily CV:n, jonka perusteella voi päättää antaako veneensä vuokralle kyseiselle vuokraajalle vai ei. Veneestä kiinnostuneeseen henkilöön voi olla myös yhteydessä palvelun sisällä tai puhelimitse.

Skipperi ottaa tapahtuneista vuokrista 13,5% +alv komission ja loput rahat tulevat veneen omistajalle.

Veneen tietoihin ilmoitetaan myös omavastuu, jonka summa on hyvä asettaa kattamaan vakuutuksen omavastuu+vähän ylimääräistä. Jos vuokra-aikana käy jotain, maksaa Skipperi vahingon aiheuttamien kulujen omavastuuosuuden suoraan omistajalle ja laskuttaa sen sitten vuokraajalta.

Pidetään siis ensi kesänäkin huolta, että satamissa on enemmän tyhjää ja veneitä on liikkeellä enemmän kuin koskaan aiemmin!