Vuokraa unelmiesi vene, tai laita oma veneesi vuokralle ja tienaa!

Skipperi on suomalainen vuokravälityspalvelu kaikille veneille. Yksityishenkilöt ja yritykset voivat ilmoittaa veneensä vuokralle ilmaiseksi. Veneen voivat vuokrata kaikki joiden taidot ja kokemus on veneen omistajan puolesta riittävät. Veneen omistaja päättää kenelle, koska ja millä hinnalla vuokraa veneensä.

Veneen ilmoittaminen vuokralle

Oman veneen ilmoittaminen on helppoa ja ilmaista. Veneen tiedot pääsee syöttämään kun on kirjautunut palveluun. Kirjautumisen yhteydessä suoritetaan vahva tunnistautuminen (TUPAS). Veneen ilmoittamiseen kannattaa varata hyviä kuvia veneestä sekä sisä- että ulkopuolelta. Hyvät kuvat vaikuttavat veneen menekkiin. Veneen voi ilmoittaa vapaaksi eri ajankohdille tai vaikka koko kaudeksi. Hintasesonkeja voi myös luoda useita. Olethan Skipperin tiimiin yhteydessä mikäli sinulla on kysymyksiä veneen lisäämiseen liittyen: 010 309 4239 / asiakaspalvelu@skipperi.fi

Veneen vuokraaminen

Ennen veneen ennakkovaraamista pitää käyttäjän luoda tunnukset, tunnistautua vahvasti (TUPAS) sekä täyttää Skipperin veneily-CV. Kun sopiva vene on löytynyt, valitaan vuokra-aika ja lähetetään veneen omistajalle ennakkovaraus. Veneen omistaja saa CV:n luettavaksi ja voi olla vuokraajaan myös puhelimitse yhteydessä. Kun vuokraajan tiedot ja taidot ovat kunnossa, omistaja hyväksyy ennakkovarauksen ja vuokraaja saa maksupainikkeet näkyviin 30% varausmaksua varten. Varausmaksu tulee maksaa kolmen vuorokauden aikana varauksen hyväksymisestä. Skipperi luo vuokrasta automaattisesti sähköisen vuokrasopimuksen. Vuokran loppuerä sekä veneen omistajan määrittelemä panttimaksu tulee maksaa kokonaisuudessaan 30 päivää ennen matkalle lähtöä. Pantti palautuu 48 tunnin sisällä, kun vene on palautettu lähtökunnossa. Vuokran jälkeen sekä veneen omistaja että vuokraaja antavat toisilleen arvioinnin, mikä näkyy käyttäjien profiilissa sekä veneily-cv:ssä.

Viestintä

Kirjautuneet käyttäjät voivat lähettää toisilleen viestejä palvelun sisällä. Veneestä kiinnostunut voi esimerkiksi tiedustella veneen yksityiskohtia ennen ennakkovarausta.

Rahaliikenne

Kaikki maksut tapahtuvat luotettavan Checkout-maksuvälityspalvelun avulla. Vuokraaja maksaa varauksen yhteydessä 30 % varausmaksun. Vuokran loppuerä tulee olla maksettuna 30 vuorokautta ennen vuokra-ajan alkua. Mikäli varaus tehdään alle 30 vuorokautta ennen vuokra-ajan alkua, tulee koko vuokra maksaa heti ennakkovarauksen hyväksymisen jälkeen. Kaikki vuokratulot talletetaan Skipperin asiakasvaratilille. Vuokratulot siirretään veneen omistajan tilille 24-48 tunnin sisällä vuokra-ajan viimeisen päivän jälkeen. Panttimaksu palautuu vuokraajalle 48 tunnin sisällä vuokran päättymisestä, kun vene on palautettu samassa kunnossa kuin se oli lähtiessään.

Välitysmaksu

Vuokratuloista veloitetaan 13.5% (+ alv välitysmaksun osuudesta) välitysmaksu. Välitysmaksusta osa menee John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri ohjelmaan. Loppuosa välitysmaksusta käytetään Skipperin veneiden markkinointiin, palvelun kehittämiseen sekä asiakaspalveluun.

Palaute

Veneen vuokraajat voivat arvioida veneen ja vuokrakokemuksen viiden tähden asteikolla. Arvion lisäksi veneen vuokraaja voi antaa vapaata palautetta. Samoin veneen omistajat voivat arvioida ja antaa palautetta veneen vuokranneelle.

Veneen arvioiden keskiarvot ja palaute näkyvät kaikille veneiden selailijoille ja veneen vuokraajan arviot ja palaute näkyvät veneen omistajalle ennakkovarauksen yhteydessä.