Laita oma veneesi vuokralle ja tienaa!
 • Kata veneestä koituvat kustannukset ja tienaa rahat vaikka talven etelänmatkaan
 • Pidä veneesi kunnossa ja käyttövalmiina
 • Tutustu uusiin veneily-ystäviin ja jaa kokemuksia
 • Vuokraamalla voi myös toteuttaa veneen siirron paikasta toiseen

Skipperi-palveluun käyttäjäksi rekisteröityminen ja veneen kirjaaminen palveluun on ilmaista. Skipperi huolehtii veneiden markkinoinnista ja kehittää palvelua käyttäjiltä tulevan palautteen mukaisesti. Skipperi-palvelun kehittämisen, markkinoinnin sekä asiakaspalvelun kustannukset katetaan vuokrista veloitettavan välitysmaksun avulla.

Laita vene vuokralle

Mitä pitää huolehtia kuntoon?

Katsastus

Voit listata veneen vaikka heti Skipperiin, mutta ennen kuin vene ensimmäistä kertaa lähtee vuokralle tulee sen olla katsastettu vuokrakäyttöön. Jos venettä ei ole aiemmin katsastettu vuokrakäyttöön, pitää se olla CE-merkinnällä varustettu. Jos merkintä puuttuu, jälkisertifiointi on mahdollista esim CEProof yrityksen toimesta. Katsastus on sekä vuokraajan että veneen omistajan kannalta hyvä varmistus veneen kunnosta vuokrakäyttöön. Veneen katsastuksen lisäksi veneen omistajan tulee aina varmistua veneen kelpoisuudesta ja turvallisuudesta vuokrattavaksi.

 • Moottorivene tulee katsastaa, kun se on yli 5,5 metriä pitkä ja siinä on yli 15 kw moottori
 • Purjevene tulee katsastaa vuokraveneeksi, kun se on yli 5,5 metriä pitkä

Trafin valtuutetun katsastajan toimesta katsastuksen hinnat ovat:

 • Alle 12 m vene: 105 €
 • Yli 12 m vene: 145 €

Yllä mainittujen hintojen lisäksi katsastaja saattaa veloittaa matkakulut.

Katsastus on edullisempi tehdä Trafin valtuutetun katsastajan toimesta. Lista nimetyistä katsastajista löytyy alla olevasta excel-tiedostosta, välilehdeltä “nimetyt katsastajat”:

Linkki

Katsastuksen varustelista löytyy täältä:

Linkki

Katsastus on voimassa 5 vuotta. Huom! Muistathan, että kun katsastat venettä ensimmäistä kertaa vuokrakäyttöön tulisi vene katsastaa maissa. Mikäli veneesi on jo vedessä kysy nimetyltä katsastajalta lisäohjeita.

Uudistettavasta vesiliikennelaista ollaan mahdollisesti poistamassa vuokraveneiden katsastusvelvollisuus sekä CE-merkinnän pakollisuus. Tämän hetken tietojen mukaan laki tulisi voimaan syksyllä 2018. Pidämme Skipperin käyttäjät ajan tasalla tulevista muutoksista.

Vakuutukset

Vene voi olla ilmoitettuna Skipperiin ilman vakuutusta, mutta ennen ensimmäistä vuokraa pitää sen olla vakuutettuna vuokrakäyttöön. Venevakuutus ei normaalisti kata vuokrakäytössä tapahtuneita vahinkoja, mutta vakuutusyhtiöltä saa yleensä lisämaksullisen palvelun vuokrakäyttöön. Skipperillä ja Alandialla on yhteistyö, minkä myötä veneen omistaja ei maksa lisämaksua vuokrakäytöstä. Lue Alandia - Skipperi vakuutuksesta täältä:

Alandia venevakuutus Skipperin veneille

Veneen vakuutukselle määritellään omavastuu, minkä veneen vuokraaja tallentaa Skipperi-palveluun vuokrauksen ajaksi.

Ohjeistuksia ja hyviä käytäntöjä

Markkinointi ja palaute

Veneen valokuvat vaikuttavat merkittävästi veneen suosioon Skipperi-palvelussa. Saat Skipperiltä tarvittaessa vinkkejä valokuvien ottamiseen sekä asetteluun palvelussa.

Veneen vuokrannut voi antaa arvosanan ja palautetta vuokraamisen jälkeen. Veneen arvosana on kaikille näkyvissä, joten suosittelemme huolehtimaan veneestä ja tuottamaan vuokraajille positiivisia kokemuksia. Tämä vaikuttaa veneen suosioon palvelussa.

Vuokraajan hyväksyntä

Kun saat ennakkovarauksen veneestäsi, saat tietoosi vuokraajan taustatiedot sekä vuokraajan veneily-cv:n. Veneily-cv sisältää vuokraajan kokemukset, taidot sekä mahdolliset suoritetut kurssit veneilyyn liittyen. Myös vuokraajat arvostellaan palvelussa, joten näet vuokraajan muilta veneen omistajilta saadut palautteet. Saat vuokraajan yhteystiedot ja suosittelemme keskustelemaan vuokraajan kanssa ennen varauksen hyväksymistä. Voit perua varauksen myös hyväksymisen jälkeen, mikäli sinulla ilmenee epäilyksiä vuokraajan osaamisesta tai huolellisuudesta.

Veneen varustelu

Suosittelemme varustelemaan veneen peruskäyttöä ajatellen. Kaikki henkilökohtaiset sekä ylimääräiset varusteet kannattaa pitää mahdollisimman vähäisinä. Ruokailuvälineet, kattilat jne. olisi hyvä olla varattuna veneen max. henkilömäärälle. Turvallisuusvälineet ja niiden riittävyys tulee tarkistaa aina ennen vuokralle antoa.

Veneen varusteista kannattaa tehdä listaus, mikä tarkistetaan aina sekä vuokralle annon että palautuksen yhteydessä. Täten voidaan molemmin puolin varmistua siitä, että kaikki tarvittava on kyydissä sekä lähtiessä että saapuessa.

Siisteys ja ylläpito

Veneen puhtaanapito kannattaa ohjeistaa selkeästi ja jättää siitä myös ohjeet veneeseen. Kokemuksesta voimme todeta, että vene pysyy siistimpänä vuokrakäytössä kuin satamassa seisoessaan jos asia on selkeästi ohjeistettu.

Veneen omistaja määrittelee veneelleen siivouksesta sanktiomaksun. Tyypillisesti tämä on kustannus, mikä tulisi jos käytettäisiin ulkoista palveluntarjoajaa. Vuokrasopimuksessa kannattaa olla maininta, että mikäli siisteyden ohjeistusta ei ole noudatettu, on veneen omistaja velvoitettu saamaan korvauksen (siivouksen sanktiomaksu) veneen siivouksen aiheuttamista kustannuksista.

Vinkkejä siivouksen ohjeistuksiin:

 • Veneen sisäpatjat nostetaan joka aamu hetkeksi pystyyn, jotta kondesaatiosta johtuva kosteus haihtuu
 • Pohjapilssi tyhjennetään ja kuivataan
 • Kaikki veneen ulko sekä sisäpinnat pyyhitään
 • Kannen pesu
 • WC:n pesu
 • Septitankki tyhjennys tyhjennyspisteellä

Kannattaa varmistaa että veneessä on tarvittavat siivousvälineet sekä pesuaineet.

Ohjeet veneen käyttöön

Veneeseen kannattaa myös valmistella ohje, mikä kattaa sekä vesillä liikkumisen että satamassa oleilun. Ohjeet käydään läpi veneen luovutuksen yhteydessä samalla kun veneen peruskäyttö käydään läpi vuokraajan kanssa.

Lähtö- ja lopputarkastus

Vene kannattaa käydä huolella läpi luovutuksen yhteydessä. Mahdolliset kolhut ja naarmut tulee tunnistaa ennen lähtöä, niin niiden aiheuttajaa ei tarvitse spekuloida jälkikäteen. Veneen palautuksen yhteydessä vene käydään samoin yhdessä läpi.

Kiinnostuitko?

Laita oma vene vuokralle tästä.

Laita vene vuokralle