Veneen vuokraaminen on nyt helpompaa kuin koskaan!

Skipperi-palveluun rekisteröityminen on ilmaista. Sinun tulee vain luoda tunnukset, tunnistautua ja täyttää veneily-CV. Sen jälkeen vesille pääseminen on helppoa!

Skipperi mahdollistaa uuden tavan nauttia veneilystä ilman veneen omistamisen päänvaivaa ja kustannuksia. Venen vuokraaminen kuitenkin edellyttää, että huolehdit veneestä kuin omastasi ja käyttäydyt vesillä aina hyvien veneilytapojen mukaisesti. Vesillä otetaan huomioon muut veneilijät ja veneen kapteenina olet velvollinen huolehtimaan niin veneestä kuin kyydissä olevien turvallisuudesta.

Mitä pitää huolehtia kuntoon?

Veneily CV

Täytä veneily-cv huolella jotta veneiden omistajat saavat hyvän ja oikean kuvan taidoistasi ja kokemuksestasi veneilijänä. Kannattaa myös lisätä suosittelijat jotka tietävät veneilykokemuksesi ja voivat suositella sinua veneiden omistajille. Olet vastuussa tietojen oikeudenmukaisuudesta.

Tehdessäsi ennakkovarauksen veneestä taustatiedot sekä veneily-cv:n tulevat veneen omistajan näkyville. Suosittelemme veneen omistajia keskustelemaan vuokraajan kanssa ennen varauksen hyväksymistä.

Vuokrasopimus

Veneen omistaja vastaa vuokrasopimuksen sisällöstä sekä veneen hinnoittelusta. Sopimus vuokrauksesta syntyy veneen omistajan ja veneen vuokraajan välille. Skipperi-palvelussa on valmis lakitoimiston tuottama vuokrasopimuksen luonnos, mitä veneen omistaja voi käyttää.

Ohjeistuksia ja hyviä käytäntöjä

Palaute

Suosittelemme antamaan arvosanan ja palautetta vuokrauskokemuksesta vuokraamisen jälkeen. Myös veneen omistaja antaa arvosanan vuokraajista joka tulee näkyviin veneen omistajille kun teet varauksen palvelussa olevasta veneestä.

Vuokraajan hyväksyntä

Tehdessäsi ennakkovarauksen veneestä taustatiedot sekä veneily-cv:n tulevat veneen omistajan näkyville. Suosittelemme veneen omistajia keskustelemaan vuokraajan kanssa ennen varauksen hyväksymistä.

Siisteys ja ylläpito

Huolehdi veneen siisteydestä ja ylläpidosta kuten huolellinen omistaja omastaan. Noudata aina veneen omistajan ohjeistuksia loppusiivouksen ja palautuksen osalta.

Veneen omistaja on mahdollisesti määritellyt veneelleen siivouksesta sanktiomaksun joka peritään mikäli siisteyden ohjeistusta ei ole noudatettu, Tyypillisesti tämä on kustannus, mikä tulisi jos käytettäisiin ulkoista palveluntarjoajaa.

Ohjeet veneen käyttöön

Veneen ohjeet on hyvä käydä läpi veneen luovutuksen yhteydessä samalla kun veneen peruskäyttö käydään läpi.

Lähtö- ja lopputarkastus

Vene tulee käydä huolella läpi luovutuksen yhteydessä. Mahdolliset kolhut ja naarmut kannattaa tunnistaa ennen lähtöä, niin niiden aiheuttajaa ei tarvitse spekuloida jälkikäteen. Veneen palautuksen yhteydessä vene käydään samoin yhdessä läpi.